Hoe koop je een aandeel in 3 winstgevende stappen?

Hoe koop je een aandeel in 3 winstgevende stappen?

Hoe koop je een aandeel in 3 stappen? Toen ik begon met beleggen had ik echt geen idee waar ik moest beginnen. Ik had een goeie belegging op het oog waarvan ik dacht dat ik winst ging maken, maar wat dan? Allerlei vragen als: “waar moet ik dit aandeel kopen?”, “hoe moet ik dit aandeel kopen?”, etc. gingen door mijn hoofd. Uiteindelijk bleken dit allemaal details te zijn waar ik me niet te druk om zou moeten maken. Om dit proces voor jou wat makkelijker te maken wil ik jou laten zien hoe je in een paar eenvoudige stappen een aandeel kunt kopen! Let op, het meeste werk zit hem toch echt in de voorbereiding.

Hierbij krijg je antwoord op de vraag: Hoe koop je een aandeel

1. Doe je onderzoek!

Ben jij er voor jezelf uit dat je wilt investeren in een individueel aandeel? Dan ga ik er even vanuit dat dit past bij jou als belegger en binnen je strategie. Onderschat dit niet, als dit niet past bij jou als belegger en binnen je strategie, dan kan het wel eens goed mislopen Wil je weten wat voor soort strategie bij jou past? Download dan mijn gratis e-book!

Anyways, jij wilt een aandeel gaan kopen, een succesvolle belegging valt of staat met een goede voorbereiding. Vandaar dus ook: Doe je onderzoek! Koop niet een aandeel omdat deze wordt genoemd in een nieuwsartikel of door je buurman. Koop een aandeel omdat jij met je onderzoek hebt bewezen dat je hier winst mee gaat maken. Dit onderzoek doe je in twee delen:

Fundamentele analyse:

Bij de fundamentele analyse ga je criteria opstellen en kijken hoe goed het bedrijf en de omgeving hierop scoort. Eigenlijk ben jij op dit moment een docent, en als docent ga jij kijken naar de regio, de bedrijfstak en het bedrijf. Op basis van verschillende indicatoren ga jij deze 3 onderdelen een cijfer geven. Laat ik het even verduidelijken met wat voorbeelden:

Regio

Stel, de verwachting is dat de rente in een land omlaag gaat, dit klinkt bij een belegger als muziek in de oren natuurlijk. Een lagere rente draagt bij aan een goed rendement, als docent geef jij dus een 10 voor de rente.

Bedrijfstak

Stel de bedrijfstak waar jij naar kijkt is al meer dan verzadigd en zit in een duidelijke neerwaartse fase. Hierdoor lopen de winsten terug en als docent schrik je hiervan, je geeft de bedrijfstak een 1.

Bedrijf

Toch heeft het bedrijf een prachtige rentabiliteit van 20%, enorm aantrekkelijk natuurlijk. Hoe hoger de rentabiliteit hoe beter voor jouw portemonnee. Om deze reden geef jij een 10 op dit onderwerp.

Zoals je ziet is dit een soort trechter. Je begint met de hele wereld, en dit ga je steeds verder uitdunnen tot er maar één aantrekkelijk aandeel overblijft

Met de fundamentele analyse ga jij deze drie niveaus helemaal uitpluizen en kun je als docent een eindoordeel geven. Dit resulteert dus in een aantrekkelijk aandeel of juist een onaantrekkelijk aandeel.

Technische analyse

Als je een goed aandeel hebt gevonden in de fundamentele analyse, ga je door naar de technische analyse. Hier ga je onderzoeken wat het optimale moment is om het aandeel te kopen. Dit doe je door naar de koers in een grafiek te kijken en verschillende trends en patronen te spotten. Zo kun je herkennen of een aandeel de weg naar boven in gaat zetten, of je beter nog even kunt wachten. Lees in de volgende blogs meerdere tools die bij de technische analyse aan bod komen:

Fibonacci Retracement

RSI indicator

Zo, dat is een flinke voorbereiding he? Het mag duidelijk zijn dat hier echt de meeste tijd en werk in gaat zitten. Maar wat is het super leuk om te doen!

Uit deze analyse kun je de conclusie trekken dat je een aandeel wilt kopen. Pas nu is het tijd voor de volgende stap.

2. Maak een account aan bij een broker

Om een aandeel te kunnen kopen heb je natuurlijk toegang nodig tot de beurs. Deze toegang krijg je door een account te openen bij een broker. Het is aan te raden om het goedkoopste en gebruiksvriendelijkste platform te kiezen. Persoonlijk raad ik DeGiro aan.

Maak twee proefaccounts aan bij de twee brokers die het beste passen bij jouw situatie, en kom erachter welke van de twee het beste bij jou past. Open hier vervolgens een rekening.

Eenmaal de rekening geopend ben je helemaal klaar om je eerste order te plaatsen! Maar je bent nog niet helemaal klaar om een aandeel te kopen…

3. Zoek het aandeel op en plaats de order

Stel, je wilt het aandeel Unilever kopen. Log in op je account en tik het aandeel “Unilever” in, deze komt direct naar voren. Bepaal voor jezelf welk bedrag je wilt investeren in dit bedrijf. Let op, spreid je geld altijd over meerdere aandelen om de risico’s te beheersen. Om vervolgens dit aandeel te kopen moet je nog rekening houden met twee aspecten:

Het ordertype

Je kunt op vier verschillende manieren de order plaatsen.

  • Market-order – Je koopt de aandelen tegen de huidige marktprijs
  • Limit-order – Je koopt de aandelen tegen de prijs die jij opgeeft
  • Stop-loss-order – Je koopt de aandelen tegen een market-order als een bepaald prijsniveau wordt bereikt
  • Stop-limit-order – Je koopt de aandelen tegen een limit-order als een bepaald prijsniveau wordt bereikt

De bied- en laatkoers

Nu je weet welk ordertype je gaat gebruiken, is het belangrijk dat je weet wat je voor een aandeel moet betalen. Dit heeft te maken met de bied en de laatkoers.

  • De biedprijs is de prijs die de beste koper wilt betalen voor een aandeel
  • De laatprijs is de prijs die de beste verkoper wilt ontvangen voor een aandeel.

Het kan zijn dat de biedprijs €1,10 is, en de laatprijs €1,20. Als jij nu €1,20 biedt voor het aandeel, heb je deze direct in bezit. Ga je hieronder zitten, dan zal het even duren voordat de order verwerkt wordt. Zie de afbeelding hieronder voor een overzicht van de bied- en laatkoers in de praktijk.

Kortom, het is belangrijk dat je niet meer dan €1,20 betaald voor het aandeel, dan betaal je dus teveel. Als je de aandelen direct in bezit wilt hebben zal je ook niet onder de €1,10 moeten komen. Dan zou je moeten wachten tot de koers onder dit punt komt.

Hoe koop je een aandeel in 3 stappen?

Vond je het nuttig?

Zoals je kunt zien is het kopen van een aandeel veel meer dan alleen een rekening openen en de order plaatsen. Gelukkig weet jij nu hoe je een aandeel koopt in 3 stappen!

Ik hoop dat ik voor jou duidelijker heb gemaakt hoe je de eerste stap naar de beurs kunt zetten. Begin met goede analyses, alleen dit is de trigger om te gaan investeren.

Volg deze stappen goed en je zult succesvol worden…

 

In mijn gratis e-book leer ik jou de stappen die je moet zetten om winstgevende te kunnen beleggen en financieel vrij te worden.

 

En geloof me, dat gaat veel verder dan een nieuwsartikel lezen dat vertelt hoe interessant een bedrijf wel niet is en dat je er zeker in moet investeren…

 

We doen hier niet aan mee, wij zijn andersdenkend, wij denken voor onszelf, wij zijn vrij, dat is ook de reden dat wij zo succesvol zijn

 

De methodes uit dit e-book hebben mij al zoveel verder gebracht en ik ben er 100% van overtuigd dat dit jou ook verder helpt.

 

Het is een begin, een begin van vrijheid, reizen wanneer je wilt zonder financiële zorgen…

 

Het enige, werkelijk het enige wat ik van jou vraag, is om je naam en e-mailadres hieronder achter te laten en een uurtje van je tijd te investeren.

 

Klinkt redelijk toch?

 

Het is oké als je het toch niet doet, waarschijnlijk is dit prachtige avontuur dan toch niks voor jou.

 

Jij doet het wel? Jij gaat voor verandering?

 

Op het mooiste avontuur van je leven!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download