Wat is een stop loss order? Beleggen
10 augustus 2019 

Wat is een stop loss order? Beleggen

Wat is een stop-loss order? Dit was een van mijn eerste vragen toen ik de eerste transactie op de beurs uit ging voeren. Een stop-loss order zorgt ervoor dat je de aandelen automatisch verkoopt op het moment dat de koers een bepaalde prijs bereikt. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je tijdig je verlies neemt.

Wat is een stop-loss order?

Stel, je hebt een aandeel gekocht voor €10,- en je hebt met jezelf afgesproken dat je verlies neemt bij een koersdaling van 10%. Nu maak je een verkoop order aan en vul je als stop-loss niveau €9,- in.

Op het moment dat de koers van een aandeel dit bedrag bereikt verkoopt de broker automatisch jouw aandelen. Op deze manier kun jij je verliezen beperken.

Deze order kun je ook gebruiken bij het kopen van aandelen. Je vult het stop-loss niveau in en op het moment dat de koers deze prijs bereikt koopt de broker de aandelen automatisch in tegen een market-order.

Hieronder ziet je een voorbeeld van hoe een stop-loss order eruit ziet bij een transactie.

Wat is een stoploss order?

Hier vul je rechtsboven het stop-loss niveau in en linksonder het aantal. Als dit stop-loss niveau bereikt is, wordt er een market order ingeschoten.

Bij deze variant wordt bij het bereiken van het stop-loss niveau een market-order ingelegd. Dit betekent dat de aandelen direct verhandeld worden tegen de huidige koers. Veel beleggers zijn hier niet helemaal tevreden mee, om deze reden is de stop-limit order gekomen. Dit kun je lezen in de blog hier.

Ga je je eerste order plaatsen? Dan zal het waarschijnlijk ook nog niet helemaal duidelijk zijn wat een bied- en laatkoers is.

Vond je het nuttig?

Ik hoop dat je deze blog nuttig vond en dat ik je vraag beantwoord heb. Ik zou het super tof vinden als ik jou nog verder kan helpen met het beleggen. Gelukkig kan ik dat nu helemaal gratis doen, met mijn e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën! Schrijf je hieronder direct in voor het e-book!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download