Wat is een market order? Beleggen
10 augustus 2019 

Wat is een market order? Beleggen

Wat is een market order? Beleggen

Wat is een market orderZoals de naam al suggereert is de market order een order die de broker uitvoert tegen de marktprijs van het moment. Anders dan bij een limiet order bepaal je niet zelf wat voor prijs je betaald, dit wordt bepaald door de markt.

Met zo order geef jij dus minder voorkeur aan de prijs die je wilt betalen of ontvangen. Je gebruikt deze order dus ook als je direct de aandelen in bezit wilt hebben. Bij een limit order zou er een tijdje overheen kunnen gaan wanneer de transactie wordt uitgevoerd, en soms wordt deze helemaal niet uitgevoerd. Bij een market-order weet je wel dat je de aandelen direct in bezit hebt. In ruil hiervoor betaal je ook iets meer. Dit werkt hetzelfde bij de verkoop van een aandeel.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe zo market order eruit ziet bij een transactie:

Wat is een Market-order

Hier vul je alleen het aantal in dat je wilt kopen of verkopen de broker verwerkt dit direct tegen de marktprijs.

Ga je je eerste order plaatsen? Dan zal het waarschijnlijk ook nog niet helemaal duidelijk zijn wat een bied- en laatkoers is.

Vond je het nuttig?

Ik hoop dat je deze blog nuttig vond en dat ik je vraag beantwoord heb. Ik zou het super tof vinden als ik jou nog verder kan helpen met het beleggen. Gelukkig kan ik dat nu helemaal gratis doen, met mijn e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën! Schrijf je hieronder direct in voor het e-book! Ik ben er 100% van overtuigd dat jij hier enorm veel waarde uit gaat halen. De meeste personen die al 30 jaar in het beleggingsvak zitten staan versteld van de waarde die ik geef in een volledig gratis e-book.

Ik vraag alleen om je naam en e-mail adres zodat ik je het boek toe kan sturen.

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download