Wat is een limiet order? Beleggen
10 augustus 2019 

Wat is een limiet order? Beleggen

Wat is een limiet order? Beleggen

Wat is een limiet orderBij een limiet order geef je aan wat de maximale prijs is die je voor een aandeel wilt betalen. Stel, aandeel X kost €10,- maar ik wil mijn winst maximaliseren, ik ben dus bereid het aandeel te kopen voor €9,50. Dit bedrag vul je bij het limit-order in. Op het moment dat iemand dit bod accepteert krijg je dit aandeel in bezit voor €9,50 per aandeel.

Accepteert niemand dit bod, of stijgt de koers juist vanaf €10,-. Dan zal deze order niet verwerkt worden en krijg je de aandelen niet in bezit.

Wat is een limiet order?

Dit principe werkt hetzelfde bij de verkoop van een aandeel. Ook hierbij vul je een limit-order in en de broker verkoopt je aandelen als iemand je bod accepteert.

Met de limiet order geef je dus de prijs van een aandeel op die jij maximaal wilt betalen. Blijft de prijs van het aandeel boven jou limiet? Dan worden de aandelen niet aangeschaft. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe zo limiet order eruit ziet bij een transactie:

Wat is een limit-order?

In de afbeelding hierboven zie je dat je in het vak rechts het limiet in kan vullen. In het vak linksonder kun je het aantal opgeven dat je wilt kopen. Uiteindelijk wordt het totaal bedrag automatisch berekent.

Ga je je eerste order plaatsen? Dan zal het waarschijnlijk ook nog niet helemaal duidelijk zijn wat een bied- en laatkoers is.

Vond je het nuttig?

Ik hoop dat je deze blog nuttig vond en dat ik je vraag beantwoord heb. Ik zou het super tof vinden als ik jou nog verder kan helpen met het beleggen. Gelukkig kan ik dat nu helemaal gratis doen, met mijn e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën! Schrijf je hieronder direct in voor het e-book!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download