Wat is een stop limit order? Beleggen
10 augustus 2019 

Wat is een stop limit order? Beleggen

Wat is een stop-limit order? Een stop-limit order is bijna hetzelfde als de stop-loss order. Bij een stop-loss order verhandelt de broker de aandelen tegen de marktprijs op het moment dat het stop-loss niveau bereikt is. Bij een stop-limit order verhandelt de broker de aandelen op dit moment tegen de limiet prijs.

Wat is een stop limit order?

Stel, je hebt een aandeel gekocht voor €10,- en je hebt met jezelf afgesproken dat je verlies neemt bij 10%. Je maakt dan een verkoop order aan met een stop-loss niveau van €9,-. Bij een stop-loss order verkoopt de broker deze aandelen nu tegen de marktprijs.

Ook bij een stop-limiet order worden je aandelen verkocht op het moment dat het stop-loss niveau bereikt is. De broker verhandelt jouw aandelen hier niet tegen de marktprijs (market-order), maar tegen de limiet prijs die jij instelt.

Een stop limit order in de praktijk

Even een voorbeeld, jij maakt een verkooporder aan met een stop-loss niveau van €9,-. Vervolgens wil jij niet dat jouw broker dit aandeel ook precies voor €9,- verkoopt, maar jij wilt je winst maximaliseren/ verlies minimaliseren. Om deze reden zet jij de limiet order op €9,10. Op het moment dat het stop-loss niveau bereikt is, brengt jouw broker een limit-order uit van €9,10.

Ook kun je dit order type toepassen bij het kopen van een aandeel. Ook hier vul je het stop-loss niveau in en de limiet prijs die jij wilt betalen. Bij het bereiken van het stop-loss niveau wordt de limit-order direct geplaatst om de aandelen te kopen.

Dit is een goede manier om je winst te maximaliseren of je verlies te minimaliseren. Wel schuilt hier ook een gevaar. Bij een stop-limiet order is het dus ook mogelijk dat het limiet niet wordt bereikt en de broker je aandelen niet verkoopt. Zo kan het zijn dat je verliezen verder oplopen.

Zie hieronder een voorbeeld van de stop-limiet order bij een transactie.

Wat is een stop limit order?

In het vak rechtsboven vul je de limiet order in, dit is de prijs die je voor een aandeel wilt betalen of ontvangen. In het vak daaronder vul je het stop-loss niveau in. Dit is het niveau waarop jij wilt dat de broker de limit order uitvoert. Tot slot hoef je alleen maar het aantal in te vullen en te wachten tot de koers het stop-loss niveau bereikt.

Ga je je eerste order plaatsen? Dan zal het waarschijnlijk ook nog niet helemaal duidelijk zijn wat een bied- en laatkoers is.

Vond je het nuttig?

Ik hoop dat je deze blog nuttig vond en dat ik je vraag beantwoord heb. Ik zou het super tof vinden als ik jou nog verder kan helpen met het beleggen. Gelukkig kan ik dat nu helemaal gratis doen, met mijn e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën! Schrijf je hieronder direct in voor het e-book!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download