Mexem Broker Review 2022 | Investeren of Vermijden?
18 oktober 2022 

Mexem Broker Review 2022 | Investeren of Vermijden?


De keuze van je broker heeft directe impact op het succes van jouw beleggingen. Het is dus belangrijk dat we een goede, maar ook een goedkope broker vinden. In dit blog gaan we testen of we deze broker hebben gevonden.

Vandaag staat er een super toffe review sessie op het programma van de relatief nieuwe, Europese broker: Mexem Europe. Als je aan mij vraagt waar een broker echt aan moet voldoen, dan zeg ik altijd dat een broker voor jou transacties uit moet voeren op een zo eenvoudig en goedkoop mogelijke manier. Ik heb al geluiden in de markt gehoord dat Mexem een heel goedkope speler is, dus dit biedt kansen voor veel verschillende type beleggers.

We gaan Mexem vandaag score op 6 verschillende criteria:

 1. Betrouwbaarheid
 2. Kosten
 3. Gebruikersgemak
 4. Aanbod
 5. Ondersteuning
 6. Educatie

Na het lezen van dit blog weet je precies hoe Mexem in elkaar steekt en weet je of het een platform is dat bij jou past.

Disclaimer

Voorafgaand aan deze blog wil ik nog even benadrukken dat ik geen financieel of beleggingsadviseur ben. Ook kan niks van deze content opgevat worden als advies om je bij een bepaalde broker aan te sluiten en/of te investeren in bepaalde beleggingsinstrumenten. Deze content is puur ter educatieve en informatieve doeleinden die jou helpt om je eigen keuzes te maken. 

Zo, nu we dit hebben gehad kan ik jou alles vertellen over Mexem Europe. 

 

Betrouwbaarheid van Mexem

Hetgeen wat ik het belangrijkst vindt aan een broker is betrouwbaarheid. Als jij een broker kiest dan kies je waarschijnlijk een broker voor een groot gedeelte van je leven. Als je dan ook nog eens lekker aan het beleggen bent dan kunnen er aardig wat centjes op je rekening staan. Het zou wel heel zuur zijn als je er achteraf achter komt dat de broker niet te vertrouwen is. 

Mexem is een internationale broker met ervaring binnen Afrika en het Midden-Oosten. Sinds 2018 zijn ze ook in Europa terecht gekomen en zo ook in Nederland en België. Vandaag de dag zijn ze nog steeds aan het uitbreiden binnen Europa. Binnen Europa hebben ze ook meerdere kantoren. Het hoofdkantoor staat op, schrik niet: Cyprus. Veel mensen krijgen gelijk rode vlaggen als ze de naam Cyprus horen. Ze denken dat Cyprus een belastingparadijs is of dat het niet helemaal zuivere koffie is. Om die reden ben ik extra diep gaan duiken in de betrouwbaarheid van Mexem en gelukkig kan ik concluderen dat Mexem echt wel een betrouwbare broker is. 

Waarom zeg ik dit nu?

Ik zie in ieder geval dat Mexem gewoon geregistreerd staat bij de AFM. Belangrijk om te zeggen is dat Mexem niet onder toezicht staat van de AFM maar ze staat onder toezicht van de CYSEC. De CYSEC is als het ware de beurswaakhond van Cyprus en zij controleren en reguleren onder meer brokers op Cyprus.

Daarnaast maakt Mexem gebruik van het platform Interactive Brokers. Interactive Brokers is weer beursgenoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ. Hierdoor staat Interactive Brokers ook weer onder toezicht van de SEC, wat weer de Amerikaanse beurswaakhond is. Zo liften we ook mee op deze stabiliteit. 

Daarnaast is het ook zo dat Mexem voldoet aan Europese en Amerikaanse wet- en regelgeving. Dit houdt onder meer in dat alle effecten op een aparte rekening bewaard worden. Op het moment dat er een scenario optreedt dat Mexem failliet gaat dan staan alle effecten van individuele beleggers op een aparte rekening en deze worden niet aangesproken bij het faillissement. Hierdoor blijven mensen hun eigen effecten gewoon houden. 

Dan hoor ik je al denken. Als er zoveel rode vlaggen zijn doordat dit bedrijf op Cyprus zit, waarom zitten ze hier dan? Het is gewoon zo dat Cyprus een enorm gunstig belastingklimaat heeft. Je betaalt op Cyprus een vennootschapsbelasting (winstbelasting) van 12,5%. Op het moment dat je met je bedrijf in Nederland zit betaal je een vennootschapsbelasting van 15 tot 25% afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Kortom, ze betalen gewoon veel minder belasting en dit zien beleggers weer terug in lagere transactiekosten. Dit is een win-win situatie. 

Kortom, ik kan met zekerheid stellen dat Mexem echt een betrouwbare broker is om mee te beleggen. 

 

Tarieven van Mexem

Naast betrouwbaarheid is kosten voor mij het meest belangrijke aspect om een broker op te selecteren. Dat is natuurlijk hartstikke logisch want we zijn allemaal beleggers en we hebben één doel: Zoveel mogelijk rendement pakken. Als we dan al een broker kiezen waarbij de kosten gewoon té hoog liggen, dan gaat dit ons op de lange termijn bizar veel geld kosten.

Als we gaan kijken naar de Nederlandse markt van brokers dan wordt er snel gezegd dat DeGiro de goedkoopste broker is. Nu zit hier zeker een kern van waarheid in maar in de meeste kostenvergelijkingen is Mexem nog niet eens meegenomen. 

Gelukkig heeft Mexem op de website zelf al een redelijk eerlijk kostenvergelijk geplaatst (zie hieronder). Daarin is in ieder geval heel duidelijk te zien dat Mexem en DeGiro al een stuk goedkoper zijn dan alle andere brokers in Nederland. Daarbij is ook te zien dat Mexem een stuk goedkoper is dan DeGiro. 

Mexem Broker Review

Nu is dit al een redelijk eerlijk vergelijk maar ik wil hier wel een kleine kanttekening bij maken. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk per scenario. Koop je bijvoorbeeld in één keer heel veel aandelen, of leg je een klein bedrag per periode in?

Om die reden ben ik verder gaan kijken dan mijn neus lang is en ben ik gaan berekenen welke broker het goedkoopste is voor mijn situatie. Ik ben een belegger die niet in één keer heel veel investeert maar die iedere maand een klein bedrag inlegt. In dit scenario ben ik er dus vanuit gegaan dat ik 12 keer per jaar voor €300,- aan Nederlands of Belgische aandelen ga kopen. Dat kon ik invullen in de rekentool van DeGiro en ik kom erop uit dat ik op jaarbasis €36,- aan kosten zou betalen aan DeGiro (zie hieronder). €36,- op een bedrag van €3.600,- maakt 1% aan kosten.

 Mexem Broker Review


Als ik dit vervolgens ga vergelijken met de tarieven van Mexem dan zie ik dat Mexem nog een stuk goedkoper is. Mexem rekent een enorm lage commissie van 0,06% maar er is wel een minimum van €1,80 per transactie. Uiteindelijk gaat het om 12 transacties van €1,80. Dit betekent dat ik op jaarbasis aan Mexem slechts €21,60 aan kosten zou moeten betalen. 

Tarieven Mexem Review


Dit is nog een stuk lager dan DeGiro en voor mij is dit een heel belangrijke reden om Mexem te kiezen als broker. Puur en alleen omdat de kosten veel lager liggen en dat ik hiermee mijn rendementen kan maximaliseren. Kortom, op het gebied van kosten is Mexem een enorm goede broker. 

 

Gebruikersgemak van Mexem

Het volgende punt waar we Mexem op gaan scoren is het punt van gebruikersgemak. Zelf heb ik dit gedaan door als eerst een rekening te openen bij Mexem.

Wil jij dit ook? Klik dan op de knop hieronder en open vandaag nog je gratis rekening bij Mexem. 


OPEN HIER JE REKENING >>>


Je komt dan uit op de website van Mexem en hier staat een grote mooie knop met “open rekening”. Als je hierop klikt hoef je alleen maar je telefoonnummer achter te laten en dan krijg je direct een sms-bericht en hierin staat een code. Je vult die code vervolgens in op de website en dan kun je al je gegevens invullen. 

Het proces om je rekening te openen bestaat uit 6 stappen. Ik ben er zelf in 10 minuten doorheen gevlogen. Ze vragen hierin wat algemene informatie van jou, gegevens van je ID-kaart en ook wat gegevens over je inkomsten, wat voor werk je doet, wat ongeveer je salaris is, etc. Het lijkt misschien dat ze wel heel veel vragen op het moment  dat je nog geen ervaring hebt met brokers. Echter zijn de meeste brokers verplicht om naar deze gegevens te vragen. Reden hiervan is dat zij bepaalde inschattingen moeten doen over het kennisniveau en het risicoprofiel. Eigenlijk is het dus voor eigen bestwil. 

Zelf heb ik dit allemaal ingevuld en binnen 10 minuten was ik hier doorheen. Hierna kreeg ik de melding dat al mijn gegevens goed ontvangen zijn, dat mijn rekening geopend werd en dat ik een melding krijg als de rekening klaar is. Dit proces is helemaal prima verlopen, het was heel “recht toe recht aan”. Tot zover ben ik er zeer tevreden over. 

 

Ondersteuning van Mexem

Wel een leuk punt. Diezelfde dag kreeg ik ook een Whatsapp-berichtje van Mexem met de tekst: “Hey, leuk dat je interesse toont in Mexem, op het moment dat je vragen hebt, laat het even weten.” Dan gaan we natuurlijk gelijk even kijken hoe de ondersteuning is. 

Want als ik zie: “je rekening wordt nu geopend” dan wil ik natuurlijk zo snel mogelijk mijn eerste aandeel of ETF kopen. Dat kon natuurlijk nog niet en ik ben redelijk ongeduldig dus ik denk: ik ga direct gebruikmaken van deze ondersteuning. 

Ik kreeg als eerst van Mexem een berichtje en dinsdagmiddag om half 6 heb ik een berichtje teruggestuurd met de tekst: “Ik heb al mijn informatie opgestuurd, binnen hoeveel tijd krijg ik nu toegang tot de rekening?”

Dinsdagavond, half 6, ik verwachte dat ik woensdagochtend of woensdagmiddag reactie zou krijgen. Het allermooiste: letterlijk één minuut later kreeg ik al een persoonlijk berichtje terug wat zei: “Als alles correct is wordt binnen 2 á 3 dagen je rekening geopend.”


Mexem Broker Review


Voor mij is dit écht een heel goed stuk ondersteuning. Als we dit vergelijken met DeGiro dan waren zij lange tijd nauwelijks telefonisch bereikbaar en als je dan bij Mexem heel informeel een appje kan sturen waar binnen een minuut op wordt gereageerd, dan schept dit vertrouwen.

Kortom, ik heb in ieder geval gekeken naar het gebruikersgemak van het platform. Het openen van een rekening ging heel soepel. Later in deze blog kom ik erop terug en dan ga ik kijken hoe makkelijk het is om een aandeel of etf te kopen. Ook ondersteuning krijgt een dik pluspunt aangezien er binnen één minuut op mijn appje wordt gereageerd. Daarnaast zijn ze ook nog telefonisch en per mail bereikbaar. Dit biedt gewoon enorm veel vertrouwen en dat is een dik vet pluspunt voor Mexem. 

 

Het platform van Mexem

3 dagen later heb ik toegang gekregen tot mijn eigen Mexem beleggingsrekening dus daar ben ik heel blij mee. Als ik kijk naar hoe het proces is verlopen dan is het heel soepel gegaan. Ze zeiden dat ik binnen 2 tot 3 dagen toegang zou krijgen tot mijn beleggingsrekening en op de 3de werkdag kreeg ik een appje van de support afdeling met de tekst “we willen je laten weten dat je rekening is geopend, kijk even in je  mailbox voor verdere instructies en mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet en stuur even een appje terug”. (zie hieronder).


Mexem broker Review ondersteuning


Het is natuurlijk heel fijn dat je via een appje op de hoogte wordt gehouden van de status van je aanvraag en dat ze direct hun hulp aanbieden. Dit biedt vertrouwen. 

Hierna ben ik direct naar mijn e-mailbox gegaan en heb ik de instructies gevolgd. Ik kreeg mijn gebruikersnaam via e-mail en mijn wachtwoord via SMS en met deze gegevens kon ik inloggen. Hierna nog een paar kleine vragen beantwoorden en binnen no-time had ik toegang tot mijn account. 

Allereerst ben ik gaan kijken hoe de rekening en het platform eruit ziet. Mijn conclusie is dat het er heel logisch, professioneel en gebruiksvriendelijk uitziet. 

Vervolgens ben ik gaan kijken naar het echte werk: geld storten en een beleggingsinstrument kopen. Zelf ben ik een aandeel gaan kopen maar als jij iets wilt gaan kopen kan het van alles zijn: een etf, een turbo of een optie. 

Het geld storten ging heel eenvoudig. Op de homepagina stond een knop met “deposit.” Vervolgens kom je op een pagina waarin je in kunt vullen hoeveel je over wilt maken en hierna krijg je de instructies hoe je dit moet doen. Je krijgt de tenaamstelling en het rekeningnummer van je beleggingsrekening waarmee je via je eigen rekening geld over kunt maken naar de beleggingsrekening. Het is wel belangrijk dat de tenaamstellingen van beide rekeningen matchen, op het moment dat dit niet matcht dan kan de betaling wel eens vastlopen.

Matchen de tenaamstellingen, dan staat het geld binnen één werkdag op de rekening wat bij mij ook het geval was. Vervolgens wou ik voor de gein een aandeel kopen en ben ik het aandeel: Just Eat Takeaway gaan kopen.

In de bovenste balk op het home scherm heb ik het aandeel Just Eat ingevoerd. Zo kwam ik direct op dit beleggingsinstrument uit. Het is een kwestie van de instructies uitvoeren, alles invoeren qua ordertype en bied- en laatkoersen en op de koop-knop drukken. Zo had ik binnen no-time het aandeel JustEat in mijn portefeuille wat heel simpel ging. 

Mocht je nu behoefte hebben aan een extra video of blog over het aankopen van een aandeel in de Mexem omgeving, laat het even weten in de reacties en we knallen hierover ook een video en/of blog online. 

Kortom, als ik kijk naar de gebruiksvriendelijkheid van het platform dan moet ik zeggen dat alles enorm soepel gaat. Binnen een kwartier had ik al mijn gegevens ingevuld. Binnen 3 dagen kreeg ik toegang tot mijn rekening. Binnen één werkdag stond het geld op mijn rekening en op dezelfde dag had ik ook nog mijn eerste aandeel gekocht. Ik geef Mexem een dikke vette voldoende op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Dit is een groot pluspunt voor het platform Mexem. 

 

Educatie & aanbod van Mexem

Tot slot wil ik nog 2 punten benoemen, dat is educatie en aanbod. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik educatie niet een heel belangrijk punt vindt bij een broker. Waarom? Als jij begint met beleggen vind ik namelijk dat je opzoek moet naar je eigen, objectieve informatie waarvoor je niet afhankelijk bent van een broker.

Nu is het zo dat Mexem niet heel veel educatiemogelijkheden biedt buiten een sporadisch online webinar of een nieuwspagina op de website. Andere brokers bieden wel eens kleine instapcursussen aan, al ben ik hier geen groot fan van gezien de objectiviteit. Wel is het een feit dat andere brokers meer educatiemogelijkheden bieden. 

Op het moment dat we gaan kijken naar het aanbod, hier scoort Mexem wel enorm goed op. Bij Mexem kun je handelen in 33 verschillende landen op 150 verschillende markten. Als je gaat kijken naar een broker als DeGiro dan betreft dit eigenlijk “maar” 50 markten. Dit geeft wel aan dat Mexem een enorm aanbod heeft. Zo kan je bij Mexem ook handelen in alles wat je maar wilt: Aandelen, etf’s, obligaties, opties, turbo’s, grondstoffen, etc. Wat dat betreft heeft Mexem een enorm aanbod en scoren ze hier ook heel goed op in deze review.

 

Investeren of vermijden?

Tot slot is het tijd om de balans op te maken want hoe heeft Mexem gescoord op alle 6 de criteria.

 1. Betrouwbaarheid. Mexem scoort hier goed op omdat het onder toezicht en regulatie staat van alle relevante marktpartijen. 
 2. Kosten. Hier scoort Mexem perfect op aangezien ze in sommige scenario’s nog goedkoper zijn dan DeGiro wat veel kansen biedt voor beleggers.
 3. Gebruikersgemak. Ook hier ben ik zeer tevreden over. Het is heel eenvoudig om een account aan te maken en binnen no-time heb ik mijn eerste aandeel gekocht. 
 4. Ondersteuning. Hier stond ik versteld hoe goed dit was. Bij sommige partijen duurt het 20 minuten voor je überhaupt je vraag kan stellen en hier had ik binnen één minuut reactie op een vraag via Whatsapp. 
 5. Educatie. Hier scoort Mexem minder op omdat ze weinig educatiemogelijkheden aanbieden.
 6. Aanbod. Hier scoort Mexem heel goed op omdat ze een groter aanbod hebben dan veel van haar concurrenten. 

 

Als ik ga kijken naar Mexem als broker dan kan ik zeggen dat Mexem een betrouwbare partij is met een gebruiksvriendelijk platform waarbij je kunt handelen tegen hele lage transactie kosten. Om die reden kan ik als DeBeleggingsacademy, Mexem iedereen aanraden als broker.

Sterker nog, we moeten heel blij zijn dat er een broker is als Mexem. Binnen de brokersmarkt is er namelijk een groot probleem. Er zijn namelijk teveel brokers die té hoge kosten doorberekenen om te beleggen. Het klinkt misschien als weinig, die paar procent transactiekosten, maar op het moment dat je ieder jaar een te hoog percentage kwijt bent aan transactie- of beheerkosten, dan gaat je dit op de lange termijn bizar veel geld kosten.

Dit is ook de reden dat ik zeg dat de broker de eerste keuze is die invloed heeft op het succes van jouw beleggingen. Om die reden ben ik heel blij met zo goedkope en betrouwbare partij als Mexem. 

 

Ik zou tegen jou willen zeggen: ben jij enthousiast geworden door deze review en lijkt Mexem jou een goede broker, klik dan op de link hieronder en open vandaag nog, volledig kosteloos, een rekening bij Mexem Europe.

 

OPEN HIER JE REKENING >>>

 

Twijfel je nu nog of weet je nog niet zeker of je wilt beginnen met beleggen? Zelfs dan kun je al je rekening openen. Het is geheel vrijblijvend en op het moment dat je toegang hebt kun je wegwijs worden op het platform en misschien wel experimenteren met kleine bedragen. Op het moment dat je er dan over uit bent, dan heb je direct de toegang en tools om keihard te gaan vlammen met je beleggingen.

 

Dus ook in dit geval wil ik zeggen. Klik op de link hieronder en open vandaag nog je gratis rekening bij Mexem:

 

OPEN HIER JE REKENING >>>

 

Ik hoop dat je hebt genoten van deze video en ik zie je graag weer bij de volgende. 

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

 • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
 • Het toepassen van de taxatiemethode
 • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
 • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download