Hoe koop ik een aandeel bij DeGiro? (Stappenplan met foto’s)
14 januari 2021 

Hoe koop ik een aandeel bij DeGiro? (Stappenplan met foto’s)

Hoe koop ik een aandeel bij DeGiro? Gefeliciteerd, eindelijk ben je zover. Na lang nadenken en het maken van veel analyses heb je eindelijk een aandeel (of een etf of ander instrument) gekozen om in te gaan beleggen. Nu is een goede voorbereiding het halve werk en kan ik hier nog heel veel blogs over typen. In deze blog ga ik er even vanuit dat je volgens de juiste methoden een aandeel hebt geselecteerd, en dat je ook belegt volgens een strategie die bij jou past. Een strategie waarbij je je risico’s beheerst door te spreiden! Hierna is eindelijk het grote moment om jouw eerste order te plaatsen. In deze blog wil ik jou daarbij helpen. In deze blog zal ik laten zien hoe je een aandeel koopt bij DeGiro. We spreken nu van een aandeel, maar deze zelfde stappen gelden ook voor ieder ander beleggingsinstrument. Ik neem je mee in mijn aankoop van het aandeel Johnson & Johnseon, een Amerikaans bedrijf dat actief is in de farmaceutische industrie, medische- & consumentenproducten.

Stap 1: Creëer je account en open de app

De eerste stap is natuurlijk om een account te creëren op DeGiro en de mobiele app te downloaden. Log hierop in en onderstaand scherm zal zichtbaar worden. De eerste stap is om geld op jouw account te zetten, klik hiervoor op het icoontje linksboven.

Stap 2: Voeg saldo toe aan jouw DeGiro account

Nadat je linksboven hebt geklikt kom je op onderstaand menu. Klik nu op de knop Geld in- & uitboeken om geld over te maken naar jouw account. Je kunt gewoon betalen middels ideal. Volg de instructies op je scherm.

Stap 3: Controleer of het geld op je account is bijgeschreven

Nadat je geld hebt overgemaakt zul je weer even terug moeten keren naar het dashboard, controleer in de bovenste balk of er geld is bijgeschreven op je account. Als dit het geval iskun je echt aandelen gaan kopen. Natuurlijk moet je wel het juist aandeel vinden, klik daarom op het icoon rechtsboven.

Stap 4: Zoek jouw aandeel of beleggingsinstrument op

In mijn geval wil ik beleggen in het aandeel Johnson & Johnson, dit aandeel kan ik vinden door simpelweg de naam in te typen. Het bovenste zoekresultaat is direct het aandeel wat ik wil hebben. Let op: als je gaat beleggen in turbo’s of etf’s kan het wel eens wat lastiger zijn om de juiste te vinden. Om die reden is het bij die beleggingsproducten belangrijk om te zoeken op de ISIN code, deze ISIN code kun je eenvoudig vinden op de website van de aanbieder van de etf of turbo. Deze code kun je kopieren en plakken in de zoekbalk.

Stap 5: Controleer het aandeel

Als je op het aandeel klikt kom je op nog veel extra informatie over het aandeel. Dit kan zeker handig zijn als je nog onderzoek moet doen. Je kunt de financiële gegevens raadplegen, verschillende ratio’s doorkijken en de koers tot en met vandaag bekijken. Als je zeker weet dat je dit aandeel wilt hebben klik je op de grote, groene knop: “KOOP”

Stap 6: Schiet de order in tegen de gewenste koers

De 6de stap is om de order in te schieten. Dit kun je doen door de ontbrekende velden in het bovenste gedeelte van het scherm te vullen.

Belangrijk om te weten is dat je hier kunt kiezen uit verschillende ordertypen. Zelf gebruik ik het meest de Market order (de aandelen worden automatisch aangekocht tegen de marktprijs van het moment) en de limit order (de aandelen worden pas aangekocht op het moment dat de koers op een prijs komt die jij hebt ingevuld).

Als je kiest voor een market order dan hoef je alleen het aantal in te vullen dat je wilt hebben. Kies je voor een limit order, dan moet je zowel het aantal invullen en de prijs die je voor de aandelen wilt betalen. Als je de aandelen enigszins snel in bezit wilt hebben zal dit limiet bedrag ergens tussen de “bied” en “laat” moeten zitten zoals je op onderstaand scherm ziet.

Klik hier voor meer uitleg over ordertypen >>>

Klik hier voor meer uitleg over bied- en laatkoersen >>>

Het kan zijn dat het even duurt voor de order verwerkt is en is toegevoegd aan je portefeuille (zeker met eem limiet-order).

Controleer daarnaast altijd even of je in de bovenste blauwe balk wel voldoende vrije ruimte hebt om de gewenste aandelen te kunnen kopen.

Stap 7: Aandelen in portefeuille

Na het kopen van je aandelen zie je die terug in je portefeuille, zie hieronder. Hier kun je je totale winst bijhouden evenals je dag winst. Als je verder naar beneden gaat zie je ook je winst of verlies per positie. Groene cijfers betekenen winst, rode cijfers betekenen verlies.

Ik hoop dat ik je hierbij heb geholpen om stap voor stap een aandeel aan te schaffen bij DeGiro. Ik weet óók zeker dat ik je helemaal gratis nog verder kan helpen. Klik hiervoor even op de link hieronder en download het e-book 😉

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download