Gemiddelde rendement bij beleggen

Wat is het gemiddelde rendement met beleggen? Er zijn maar weinig partijen die hier eerlijke informatie over geven. Veel grote financiële instellingen hebben, vooral in het verleden, mensen voorgelogen over de rendementen. Heb je wel eens de film The Wolf of Wall Street gezien? Ik heb het dus over dit soort bedrijven. Er werden altijd prachtige rendementen beloofd, argumenten als “investeer al je spaargeld in dit aandeel en voor je het weet ben je multimiljonair” werden maar al te vaak gebruikt. Het gevolg? Beleggers gingen voor torenhoge rendementen, maar is er iemand die nadacht over de risico’s? Niemand, in deze tijd heeft een grote groep hardwerkende haar kostbare spaargeld verloren en zijn in de financiële problemen terechtgekomen. (Klik hier om meer te leren over het beleggingsinstrument met het minste risico!)

In deze blog wil ik jou meenemen in het werkelijke verhaal over het risico & rendement, geen Wall Street bullshit, the real deal! Lees deze blog goed door en houdt deze lessen te allen tijde in je achterhoofd. Beleggers worden niet rijk door een optimaal rendement, maar door een optimaal risico- rendementsverhouding. Het is dus heel belangrijk om te weten wat het gemiddeld rendement van beleggen is.

In deze blog geven we onder meer antwoord op de vraag wat het gemiddelde rendement is van het beleggen. Hiernaast is het ook belangrijk om te weten wat de risico’s zijn van het beleggen.

Gemiddeld rendement met beleggen

Iets dat in de beleggingswereld nauw samenhangt met het risico is rendement. Rendement is de winst die wordt gemaakt op een investering. En dit is het meest gebruikte verkooppraatje van een gemiddelde beleggingsadviseur, wees altijd kritisch op dit moment! Een gemiddeld beleggingsadviseur zal je rendementen beloven van tussen de 10 & 12%, een enorm hoog percentage. Maar ik hoop dat jij nu ook weet dat je hier niet blind vanuit kan gaan.

Dus nu even de echte rendementen die je kunt behalen.

Laten we de periode nemen van de 1987 tot 2017, 30 jaar dus. In 1987 noteerde de AEX-index ongeveer 115 punten. In 2016/2017 noteerde de AEX-index ongeveer 450 punten. Als je gaat berekenen wat het gemiddelde rendement met beleggen per jaar bedroeg, kom je uit op 4,7%. Hier kan je nog een gemiddeld dividendrendement van 3% bij optellen, zo kom je uit op een gemiddeld jaarrendement van 7,7%. Bij lange na niet de 10-12% dus (Oudshoorn & Siks, 2017).

Ik hoop nu dat het voor jou duidelijk is wat de echte rendementen zijn die je kunt behalen, streef dus ook niet naar veel hogere rendementen dan deze 7,7%, het gevolg is dat je dan ook veel risico gaat nemen, maar hierover straks meer.

 

Lijkt deze 7,7% teleurstellend?

Als jij een periode van 30 jaar, iedere maand €200,- belegt en een rendement behaald van 7,7% per jaar, dan is je vermogen aan het eind van de looptijd aangegroeid tot €277.178,- Terwijl je ingelegd vermogen “slechts” €72.000,- bedraagt. Klinkt al veel leuker denk ik?

Precies om deze reden is het zo belangrijk om vroeg te beginnen met beleggen. Jij hebt dan iets wat vele andere niet hebben: TIJD!

Hieronder zie je het gemiddelde rendement met het beleggen per categorie:

 

Belegging Rendement
Obligatie 2-4%
Vastgoed 5-8%
Aandelen 6-9%
Grondstoffen -2-4%

 

Help mij!

Het doel met deze blog is om jou eerlijk voor te lichten over de rendementen die er te behalen zijn. Ik wil niet dat jij al je spaargeld verliest of in de financiële problemen komt omdat je te hoge rendementen hebt nagestreefd. Zorg er dus altijd voor dat je duidelijk in beeld hebt welk risico je kan lopen, en bepaal vervolgens het streefrendement dat hierbij past. Als je weinig risico kan lopen kan je ervoor kiezen om uitsluitend in obligaties en ETFs te beleggen. Lees hier mijn blog over de risico’s van het beleggen!

 

Ik hoop dat ik je heb geholpen met deze blog en dat ik je meer inzicht heb gegeven over de verwachte risico’s en rendementen. Ik zou het enorm waarderen als jij om deze reden deze blog kan delen, dit is de waarheid die IEDEREEN moet weten!

Klinkt voor jou deze 7,7% aantrekkelijk?

Schrijf je hieronder dan in voor mijn gratis e-book waar je de succesvolste beleggingsstrategieën leert!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download