Waarom beginnen met beleggen?

Twijfel jij om te beginnen met beleggen? Hier vind je zes redenen waarom je toch echt moet beginnen met beleggen! Met alles wat je doet, is het belangrijk om je waarom vraag duidelijk te krijgen. Ook met beleggen komt het op sommige momenten aan op discipline, je zal een keer geld verliezen en op zo een moment zal het misschien door je hoofd spoken om te stoppen met beleggen. Juist nu moet je terugdenken aan de vraag: “Waarom ben ik begonnen met beleggen?” Om toch de motivatie te vinden om door te zetten!

In deze blog wil ik jou helpen deze waarom vraag te beantwoorden door: Zes goede redenen te geven om te gaan beleggen!

Ik wens je veel leesplezier toe!

Beleggen om vermogen op te bouwen

Een hele belangrijke reden om te gaan beleggen is het opbouwen van vermogen, simpelweg je geld laten groeien. In de onderstaande afbeelding zie je je vermogensontwikkeling als je in 2009 €10.000,- had ingelegd. (Nationale Nederlanden, sd) Dit had je de volgende rendementen, over acht jaar, opgeleverd:

Beleggingsinstrument                                           Rendement
Sparen                                                                                6,77%
Defensieve belegging                                                      30,55%
Neutrale belegging                                                          55,67%
Offensieve belegging                                                       86,86%

Waarom beginnen met beleggen?

Uit bovenstaande tabel en grafiek is het dus duidelijk dat de rendementen die je kan behalen met het beleggen, vele malen hoger liggen dan met sparen. Je rendement is gemiddeld 4,5 tot 13 keer zo hoog met beleggen in plaats van sparen.

Let op: Dit zijn rendementen die behaald kunnen worden en bieden geen garantie voor de toekomst. Uit onderzoek is gebleken dat je met beleggen jaarlijks een gemiddeld rendement van 7% behaald. Een goede voorbereiding is hiervoor essentieel, maar biedt geen garantie!

Beleggen voor inflatie

Ieder jaar is er een inflatie van gemiddeld 2%, dit betekent dat de producten jaarlijks duurder worden. Op het moment dat je kiest om te sparen boek je tegenwoordig geen rendement meer. Door te beleggen kan je je geld minimaal mee laten groeien met het inflatiepercentage, waardoor je reëel te besteden inkomen gelijk blijft (en waarschijnlijk vooruitgaat). Hier geld dus het principe: stilstand is achteruitgang.

Beleggen voor belastingen

Ik hoop dat jullie dit luxeprobleem kennen, over grote hoeveelheden spaargeld en belegd vermogen zal je uiteindelijk belasting moeten betalen. Dit komt er uiteindelijk op neer dat er jaarlijks meer dan 1% van je spaargeld verdampt aan belastingen. Om ervoor te zorgen dat je vermogen dus minimaal gelijk blijft, is het verstandig om te kiezen voor een belegging met een rendement van 1% per jaar, of hoger. Zo blijft je reëel inkomen op peil.

Het is soms misschien lastig om het goede van belastingen in te zien, maar geloof me, belasting betalen is iets goeds. Hoe meer belasting je betaalt, hoe meer je verdient. Schrik hier dus niet van! Het is echter wel noodzakelijk om meer te verdienen met je spaargeld dan de belasting die je betaalt, know how to play the game!

Beleggen als Hobby

Uiteindelijk is beleggen ook gewoon een hobby. De mensen die beweren dat hobby’s geld mogen kosten, zitten bij het beleggen verkeerd. Beleggen is namelijk een hobby waar je ook nog geld aan verdient. Het is iets waar je naast je werk nog naar uit kan kijken: je kan doelen stellen om je spaargeld te laten groeien, en vervolgens investeren in de juiste beleggingsinstrumenten en bedrijven om deze doelen te bereiken. Dit geeft echt een kick!

Ook is het leuk om alle ontwikkelingen te volgen die van invloed zijn op het beleggen. Want geloof me, één kleine verandering in bijvoorbeeld de Amerikaanse economie, en de beurzen in Nederland slaan op hol. Je zal dus altijd op de hoogte moeten zijn van ontwikkelingen die spelen op wereldniveau en dit in relatie brengen met de aandelen je (op het oog) hebt.

Vorige week heeft de FED namelijk weer de rente verhoogd, weet jij nog (uit mijn vorige blog) wat de invloed hiervan is op aandelen? Dit zijn precies de ontwikkelingen die jij in de gaten moet houden en wat beleggen zo leuk maakt. Kortom, een goede reden om te gaan beleggen.

Beleggen voor het rendement

Het is al wat vaker genoemd, maar de rendementen zijn enorm aantrekkelijk. Het gemiddelde rendement met beleggen over de afgelopen jaren is 7,7%. (Oudshoorn & Siks, 2017) Dit is een enorm leuk percentage als je dit een aantal jaar achter elkaar kan behalen.

Hulp bij het beleggen!

Last but zeker not least, ik wil jou helpen om de eerste stap naar de beurs te maken. Geld verdienen op de beurs gaat je op de lange termijn niet lukken zonder dat je voorbereid bent. Tuurlijk, er zijn mensen die een goed bedrag hebben verdiend zonder zich echt te hebben verdiept in het beleggen, maar grote kans dat dit ook eenmalig is geweest. Ik wil jou dus helpen om je optimaal voor te bereiden op de beurs, zodat jij van financiële vrijheid kan genieten in het leven.

“By failing to prepare, you are preparing to fail”

-Benjamin Franklin

Download hieronder dus direct mijn gratis e-book!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download