Tips voor de beginnende belegger!

7 tips voor de beginnende belegger. Als beginnend belegger word je overspoeld met enorm veel informatie over hoe je het beste kunt handelen op de beurs. Er komt zoveel informatie op je af dat je het waarschijnlijk afschrikt, en dat is helemaal niet erg. Beleggen hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ja, ik zei het echt, beleggen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Vergeet al die mensen met uitgebreide analyses waarvan de meeste woorden 7 lettergrepen bevatten en vaak ook nog Engels zijn. In deze blog krijgt jij 7 tips voor de beginnende belegger. En geloof me, zo moeilijk zijn ze niet. Als ik je nu alvast een tip mag geven is het:

“Don’t overcomplicate things!”

7 tips voor de beginnende belegger

Het wordt vaak onderschat op de markt, maar jouw mindset bepaalt jouw rendement, ongeacht hoe goed jij in staat bent om een winstgevend aandeel te selecteren.

Wat een fout is die iedere belegger maakt is dat die te veel op emotie handelt. Jij zult ervoor moeten zorgen dat je anders denkt dan de menigte en dit zal volledig tegen je gevoel ingaan. Geloof me, ook ik handel soms nog te veel op emotie en jij zult geen uitzondering zijn, het is heel moeilijk! Om deze reden wil ik jou nu een aantal tips geven om, als beginnend belegger, met de juiste mindset de beurs op te gaan:

“Je hoeft geen genie te zijn om succesvol te beleggen”

Dit is de eerste meest hoopgevende tip voor de beginnende belegger. Om een goed rendement te behalen op je investering hoef je allesbehalve slim te zijn. Bij het beleggen gaat het erom dat je koopt van de pessimisten en verkoopt aan de optimisten. Hier hoef je geen torenhoog IQ voor te hebben, toch?

“Je hoeft niet slimmer te zijn dan de rest. Je moet enkel meer gedisciplineerd zijn dan de rest”

Ook hier geld, wees consistent. Hou vast aan je strategie en het rendement zal dichtbij zijn.

 

“Een goede belegger denkt als een zakenman”

Wees als belegger geen futurist of trendwatcher door te kijken wat er in de toekomst allemaal zal veranderen. Veel beleggers zeggen: “ik geloof dat in de toekomst alle auto’s elektrisch zijn”, dus investeren zij in bedrijven als Tesla. De geschiedenis leert dat dit geen rendabele strategie is. Stel je dus op als een zakenman; koop laag en verkoop hoog. Kortom, koop als de markt pessimistisch is en verkoop als deze optimistisch is.

 

“Een intelligente belegger reageert niet op de smaak van de maand”

Ga niet te veel mee met de trends in de beleggingswereld. Een goed voorbeeld hiervan is Tesla, een bedrijf waarvan iedereen denkt dat dit een prachtige toekomst heeft. Het gevolg hiervan kan zijn dat de huidige waarde van dit bedrijf al mooier is dan wat de toekomst brengt. Loop dus niet de kudde achterna!

“Activiteit is duur”

Iedere keer als jij een transactie uitvoert kost je dit geld. Hier wordt enorm veel geld mee verdient door de brokers. Daarnaast zijn korte termijn strategieën over het algemeen minder rendabel dan de lange termijn strategieën.

Zorg er dus voor dat je niet te veel handelt, dit gaat goed samen met de volgende tip.

 

“Denk lange-termijn”

Een belegger belegt voor de lange termijn. Laat je niet te veel meeslepen in de koersschommelingen die zich altijd voordoen. Het resultaat over een langere periode is altijd het resultaat dat telt.

“Prijs is niet hetzelfde als waarde. Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt”

Dit is toch wel de belangrijkste tip die ik mee kan geven. De prijs voor een aandeel is niet hetzelfde als waarde!!! Het komt vaak voor dat deze niks met elkaar te maken hebben! De prijs wordt vaak bepaald door de markt en dit is vooral gebaseerd op het positieve of het negatieve sentiment dat er heerst. Ook de populariteit van een aandeel speelt een grote rol. Het is dus belangrijker om te kijken naar de daadwerkelijke waarde van een aandeel, dit baseer je niet op meningen, maar op de feiten van het bedrijf.

Het beste aandeel is het aandeel waarvan de prijs veel lager ligt dan de waarde. Dit is de belangrijkste les die ik jou mee kan geven!

Dit waren de 7 tips voor de beginnende belegger, ik hoop dat je deze echt gaat toepassen.

Het allerbelangrijkste…

Tuurlijk, deze tips lijken soms misschien vanzelfsprekend, maar pas deze alsjeblieft ook toe.

Door het gebruiken van deze tips zal jij een uitstekend rendement behalen!

Toen ik begon met beleggen ben ik op 19-jarige leeftijd €700,- verloren! Enorm veel geld natuurlijk. Denk je dat jou dit niet gebeurt als je onvoorbereid gaat beleggen?

Het antwoord is: Natuurlijk gebeurt dit jou ook!

Nadat ik zoveel geld verloren had, ben ik opzoek gegaan naar een mentor. Hij leerde mij precies welke fouten ik niet moet maken waardoor ik geen geld meer verloor. Daarnaast heb ik ook precies geleerd hoe ik winstgevend kan beleggen.

Op deze manier ben ik in enorm korte tijd van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan! Denk je dat jij ook een winstgevend belegger wordt als je een mentor vindt?

Ik denk het ook!

Gelukkig kan ik helemaal gratis jouw mentor zijn met het gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën! Hier leer je precies met welke strategieën jij winst kunt maken op de beurs. Vul je naam en e-mailadres hieronder in voor jouw download!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download