De impact van het coronavirus op beleggers

De impact van het coronavirus op beleggers

De impact van het coronavirus op beleggers. De AEX- index is vandaag onder de 600 punten gezakt. Het coronavirus is duidelijk de oorzaak hiervan. De vrees bij beleggers over het coronavirus zit heel hoog, en logisch ook. Het is toch eng om te bedenken dat er wereldwijd een ziekte uit kan breken. Het dodental is opgelopen tot 80 en er zijn besmettingen vastgesteld in meerdere landen. De VS, Japan, Frankrijk, Thailand etc. In deze blog lees je wat tot nu toe de impact van het coronavirus is op beleggers.

Ik wens je veel leesplezier en blijf op je hoede!

De impact van het Coronavirus op beleggers

Zoals gezegd heeft het coronavirus wel degelijk een invloed op de belegger. De koers van de AEX-index is met maar liefst 2,53% gedaald op één dag, enorme verliezen dus!

De impact van het coronavirus op beleggers

De impact van het coronavirus op beleggers

Ook alle andere Europese beurzen kleurden donkerrood. Londen, Parijs en Frankfurt verloren namelijk ook maar liefst 2,7%!

 

Stijgers en dalers door het coronavirus

Over het algemeen gaan de beurzen hard onderuit. Wel is het zo dat sommige sectoren harder worden geraakt dan andere. Er zijn ook sectoren die juist meer winst maken dankzij het virus.

Reisbranches onder druk

Alle landen doen er alles aan om het virus zoveel mogelijk te isoleren. Het is dus logisch dat het nu niet wordt aangemoedigd om te gaan reizen. Ook is de consument bang om te reizen. Het is daarom geen verassing dat de reisbranche onder druk staat. Air-France KLM heeft maar liefst 5,6% ingeleverd. Ook Easyjet is met 5% gedaald.

Luxegoederen zakken

Voor veel luxegoederen is er een sterke afname in China. Het zal je dus ook niets verbazen dat door het Coronavirus deze bedrijven onder druk staan. L’oreal zakt 4,6% in waarde, het Engels modemerk Burberry 4,8% en Richemont zakte 2,7%. Een afslachting voor deze bedrijven.

Maar er zijn ook bedrijven die juist meer winst maken.

Goude tijden voor fabrikanten van luchtreinigers en beschermingsmiddelen

Het is heel raar om te beseffen, maar door al dit leed zijn er ook bedrijven die juist meer geld verdienen. De makers van luchtreinigers en beschermingsmiddelen doen deze tijd enorm goede zaken. Het bedrijf Azearth & Airtech Japan maakten een flinke sprong van maar liefst 16 en 8%.

 

Creëert het coronavirus koopkansen?

Tuurlijk gun ik geen enkel individu dat hij besmet wordt met dit verschrikkelijke virus. Het is misschien bot om te beseffen, maar dankzij dit virus ontstaan er wel koopkansen. Een belangrijk kenmerk van de aandelenmarkt is dat beleggers enorm overdrijven. Nu reageert iedereen alsof de wereld morgen vergaat, terwijl we nog niet precies weten wat de impact is en hoe erg dit gaat worden. Ook is het nog onduidelijk hoe dodelijk het virus precies is.

Door deze impulsieve reactie zie je dat veel beleggers de aandelen in paniek verkopen. Maar in werkelijkheid is dit niet echt ergens op gebaseerd. Neem bijvoorbeeld Air-France KLM, het bedrijf is bijna 6% gedaald op één dag. Dat terwijl er op het moment helemaal niks veranderd is aan hetgeen dat ertoe doet: De winst. Op het moment dat we dit virus achter ons kunnen laten zal er een golf van opluchting zijn. Het Air-France KLM-aandeel zal goedkoop zijn en mensen zullen hier weer gaan hamsteren.

Conclusie is dat het virus ook zeker koopkansen biedt voor de aandelen die nu sterk dalen.

Wil je starten met beleggen?

Download dan even mijn gratis e-book hieronder!

Over de schrijver
Zelf ben ik van verlieslijdend belegger naar extreem winstgevend belegger gegaan. Dit heb ik gedaan door veel geld en tijd in kennis te investeren. Om deze reden breng ik zoveel gratis content naar buiten, de BeleggingsAcademy wil jou helpen je financiële doelen te behalen! Het is uiteindelijk mijn doel om persoonlijke financiële ontwikkeling naar het onderwijs te brengen.
Reactie plaatsen

Gratis e-book: De Succesvolste Beleggingsstrategieën 

De voordelen van dit e-book voor jou:

  • Gebruik maken van het principe van "Compound Interest"
  • Het toepassen van de taxatiemethode
  • Hoe je op de automatische piloot geld verdient met het beleggen
  • Een praktische benadering met voorbeelden uit het veld

Let op: zelfs "zakenmannen" die al 30 jaar in de beleggingswereld meedraaien kennen deze methoden niet

Wil jij voorkomen dat je geld verliest op de spaarrekening?

Claim dan direct jouw gratis e-book!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik hem naartoe sturen?
Gratis download